Menu MaestroMenu Maestro

Gochujang Broccoli Roerbak

4.5
Klik om te beoordelen

Gochujang Broccoli Roerbak

Omschrijving

Deze Gochujang Broccoli Roerbak is een snel en gezond gerecht vol kleur. Broccoli en andere groenten worden snel geroerbakt in een smaakvolle gochujang-saus. Dit gerecht is perfect voor een lichte maaltijd en kan worden geserveerd met rijst of noedels. Het is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook boordevol smaak en voedingsstoffen. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd waar je niet te veel tijd aan wilt besteden. In slechts 20 minuten zet je een smakelijk gerecht op tafel dat iedereen zal waarderen.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 wortels, julienne gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 3 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 100 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de broccoli, paprika's en wortels toe en roerbak gedurende 5-7 minuten tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  4. Meng in een kom de gochujang, sojasaus, honing en water tot een gladde saus.
  5. Giet de saus over de groenten in de wok en roer goed door, zodat alles bedekt is. Laat nog 2-3 minuten koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met rijst of noedels.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 250
  • Eiwitten: 6 g
  • Vetten: 7 g
  • Koolhydraten: 44 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg tofu of kipfilet toe voor extra eiwitten. Bak deze eerst in de pan en voeg dan de groenten toe.
  • Voor een pittigere variant kun je extra gochujang of een snufje chilipoeder toevoegen.
  • Probeer andere groenten zoals courgette of sugar snaps voor variatie.
  • Maak je eigen gochujang door rode peperpoeder, rijstmeel, en misopasta te mengen. Dit kan een leuke en authentieke twist aan je gerecht geven!