Menu MaestroMenu Maestro

Kruidige Gochujang Noedels in Één Pan Bereid

4.0
Klik om te beoordelen

Gochujang Noedels

Omschrijving

Deze Gochujang Noedels zijn een heerlijke en snelle doordeweekse maaltijd. De pittige gochujang saus, gemaakt van Koreaanse chilipasta, geeft de noedels een geweldige smaak, terwijl de vers gesneden groenten zorgen voor een gezonde twist. Dit gerecht is gemakkelijk aan te passen met kip of tofu voor extra eiwitten, zodat je een complete maaltijd hebt die in minder dan 30 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke weekavonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Koken: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g noedels (bijvoorbeeld udon of eiernoedels)
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g kipfilet of 200 g tofu, in blokjes (optioneel)
  • Sesamzaadjes en lente-ui voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de sesamolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de kip of tofu toe (indien gebruikt) en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Voeg de paprika, courgette en broccoli toe aan de pan en roerbak gedurende 5 minuten totdat de groenten zacht zijn maar nog knapperig.
  5. Meng in een kom de gochujang, sojasaus en honing of agavesiroop. Voeg dit mengsel toe aan de pan en roer goed door.
  6. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de noedels bedekt zijn met de saus.
  7. Serveer de noedels warm, gegarneerd met sesamzaadjes en lente-ui indien gewenst.

Voedingswaarden

  • Calorieën per portie: 450
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortels, spinazie of erwtjes voor meer variatie.
  • Voor een pittigere variant kun je extra gochujang toevoegen of gesneden chilipepers.
  • Maak je eigen gochujang door gemalen rode peper, rijstmeel, en sojasaus te mengen voor een authentieke smaak, mocht je het niet in de supermarkt kunnen vinden.