Menu MaestroMenu Maestro

Groentecurry met Kikkererwten

4.0
Klik om te beoordelen

Groentecurry met Kikkererwten

Omschrijving

Deze groentecurry met kikkererwten is een voedzame en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol groenten en eiwitten. Door de combinatie van kokosmelk en currypasta krijgt de curry een heerlijke romige textuur en een rijke smaak. Serveer de curry met rijst voor een complete maaltijd en geniet van deze smakelijke en voedzame optie die gemakkelijk in minder dan 30 minuten op tafel staat.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olie (zonnebloem- of olijfolie)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 g bloemkoolroosjes (vers of diepvries)
  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 g basmatirijst
  • Verse koriander (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut mee tot het aromatisch ruikt.
  4. Voeg de rode paprika, courgette en bloemkool toe en bak alles 5-7 minuten tot de groenten beginnen te garen.
  5. Roer de kikkererwten, kokosmelk, currypasta en sojasaus door de groenten. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Controleer de kruiden en voeg indien nodig meer currypasta of sojasaus toe.
  7. Serveer de curry met de gekookte basmatirijst en garneer met verse koriander indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vetten: 20 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals spinazie, wortelen of erwten voor extra variatie.
  • Maak je eigen currypasta door een combinatie van koriander, komijn, kurkuma, chili en knoflook te pureren voor een huisgemaakte variant.
  • Serveer met naanbrood in plaats van rijst voor een andere twist.