Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijk Draadjesvlees met Romige Aardappelpuree op de Authentieke Manier

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Dit recept voor draadjesvlees is een waar feest voor de smaakpapillen! Het vlees wordt langzaam gegaard tot het zacht en mals is, terwijl de romige aardappelpuree een perfecte aanvulling vormt. Dit klassieke Nederlandse gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en brengt je meteen in een gezellige sfeer. Serveer het met een frisse groente voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 2 uur
  • Totale tijd: 2 uur 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote braadpan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank en mes
  • Kookpan voor aardappelen

Ingrediënten

Voor het draadjesvlees:

  • 800 g runderlappen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olie (voor bakken)

Voor de romige aardappelpuree:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 g boter
  • 150 ml melk
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Snijd de runderlappen in blokken van ongeveer 3 cm. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de wortels in plakjes.
  2. Bakken: Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom bruin, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Groenten toevoegen: Voeg de uien, knoflook en wortels toe aan de pan en bak deze 5 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Koken: Doe het vlees terug in de pan, voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur 2 uur sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  5. Aardappelpuree maken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met gezouten water in 20 minuten gaar. Giet af en laat stomen.
  6. Pureren: Voeg de boter en melk toe aan de aardappelen en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout.
  7. Serveren: Haal de laurierblaadjes uit het vlees, serveer het draadjesvlees met de aardappelpuree en eventueel wat groenten naar keuze.

Tip: Voor extra smaak kun je een scheutje balsamicoazijn aan het vlees toevoegen tijdens het sudderen.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het totaal):

  • Calorieën: 600
  • Eiwitten: 45 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voeg wat gesneden paddenstoelen toe aan de groenten voor extra smaak.
  • Maak de puree extra romig met een beetje room of voeg gepureerde knoflook toe voor een andere twist.
  • Voor een zelfgemaakte kruidenmix, meng 1 el gedroogde tijm, 1 el gedroogde rozemarijn en 1 tl knoflookpoeder.