Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Gehaktballen in Kruidige Tomatensaus – Snelle Maaltijd met Verse Kruiden

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze heerlijke gehaktballen in een geurige tomatensaus zijn perfect voor een doordeweekse avond! Malse gehaktballen gemaakt met verse kruiden en een snufje specerijen zorgen voor een smaakexplosie. Serveer ze met pasta of rijst voor een complete maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat. Een aanrader voor elke thuiskok!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Lepel voor het vormen van gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el currypasta (of naar smaak)
  • 150 ml water
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt: Doe het rundergehakt in een mengkom. Voeg de fijngehakte ui, geperste knoflook, ei, paneermeel, zout, peper en oregano toe. Meng alles goed door elkaar met je handen.
  2. Vorm de gehaktballen: Maak met je handen gelijkmatige ballen van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een golfbal.
  3. Verhit de pan: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de gehaktballen: Voeg voorzichtig de gehaktballen toe aan de pan en bak ze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  5. Voeg de saus toe: Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, currypasta, en water toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  6. Laat sudderen: Zet het vuur laag en laat de saus met de gehaktballen nog 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe.
  7. Serveertip: Garneer met verse basilicum en serveer met pasta of rijst.

Voedingswaarden

Ongeveer 400 kcal per portie.

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je zelfgemaakte currypasta gebruiken. Meng gemalen koriander, komijn, gember, en chilipoeder voor een heerlijke variant!
  • Voeg groenten zoals paprika of courgette toe aan de saus voor een gezondere maaltijd.
  • Voor een pittige kick kun je een snufje cayennepeper toevoegen aan het gehaktmengsel.