Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Gehaktballen in Romige Tomatensaus – Snel en Smaakvol

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van malse gehaktballen omhuld in een romige tomatensaus, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze smaakvolle combinatie van gehakt, sappige tomaten en een hint van kruiden zal je smaakpapillen verwennen. Serveer het geheel met pasta of rijst voor een complete maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Vork of keukenmachine (voor het mengen)
  • Kookpan (voor pasta of rijst)

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballen: 500 g rundergehakt

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 ei

  • 50 g paneermeel

  • 1 tl zout

  • 1/2 tl peper

  • 1/2 tl paprika poeder

  • Voor de saus:

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 200 ml kookroom

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • 1 el olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Om te serveren:

  • 300 g pasta of rijst

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta of rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt, de fijngesnipperde ui, knoflook, ei, paneermeel, zout, peper en paprikapoeder. Kneed het mengsel goed door tot het goed gemengd is.
  3. Vorm met je handen kleine gehaktballen van het mengsel (ongeveer ter grootte van een golfbal).
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
  5. Voeg de tomatenblokjes en kookroom toe aan de pan met gehaktballen. Roer goed door en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  7. Serveer de gehaktballen met de romige tomatensaus over de gekookte pasta of rijst.

Voedingswaarden

Per portie: Calorieën: 600, Eiwitten: 30g, Vetten: 25g, Koolhydraten: 60g
De voedingswaarden zijn bij benadering en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten.

Variatietips

  • Vervang het rundvlees door kipgehakt voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe aan de saus, zoals spinazie of champignons, voor een gezondere optie.
  • Maak je eigen kruidenmix door gedroogde basilicum, oregano en tijm te mengen in plaats van Italiaanse kruiden.
  • Probeer deze gehaktballen ook eens in een broodje voor een snelle lunch!