Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Gehaktballen met Romige Aardappelpuree in 30 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze malse gehaktballen, perfect gekruid en geserveerd met een romige aardappelpuree. Dit traditionele gerecht is een ware klassieker en ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. De combinatie van de sappige ballen en de zachte puree zorgt voor een waar comfortgevoel. Perfect voor een drukke avond wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Mengkom
  • Houten lepel

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olie (voor het bakken)

Voor de romige aardappelpuree:

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen: Zet een grote pan met water op en voeg de geschild en in stukken gesneden aardappelen toe. Breng aan de kook en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Maak het gehaktmengsel: Meng in een grote kom het rundergehakt, fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, zout, peper en paprikapoeder goed door elkaar. Vorm hieruit 8 gelijke gehaktballen.
  3. Verhit de olie: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak ze in ongeveer 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Zorg ervoor dat de ballen regelmatig worden gedraaid.
  4. Maak de aardappelpuree: Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer: Schep de romige aardappelpuree op borden en leg de gehaktballen ernaast. Garneer eventueel met wat verse peterselie voor extra smaak en kleur.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 30 g vet, 45 g koolhydraten, 30 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de aardappelpuree voor extra smaak.
  • Voor een pittige variant, meng wat curry pasta door het gehaktmengsel.
  • Maak zelf kruidenmixen zoals Italiaanse kruiden of een zelfgemaakte pesto voor extra smaak in de gehaktballen.