Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Romige Gehaktballetjes in Tomatensaus - Snel en Makkelijk

3.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze heerlijke gehaktballetjes zijn omhuld met een romige tomatensaus die je in no-time op tafel zet. Met een combinatie van sappig gehakt en een zijdezachte saus, is dit gerecht perfect voor een doordeweeks diner. Serveer het met pasta of rijst en je hebt een maaltijd waar het hele gezin van zal genieten!

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes: 500 g rundergehakt

  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 ei

  • 50 g paneermeel

  • 1 tl zout

  • 1/2 tl zwarte peper

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • Voor de saus:

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 200 ml slagroom

  • 1 tl suiker

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor erbij:

  • 300 g pasta of rijst

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta of rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, het ei, paneermeel, zout, peper en Italiaanse kruiden.
  3. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een golfbal.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 8-10 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes, slagroom, suiker en gedroogde basilicum toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de gehaktballetjes met de romige tomatensaus over de gekookte pasta of rijst.

Voedingswaarden

(Basis, per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg wat verse spinazie of courgette toe aan de saus voor extra groenten.
  • Maak de saus met zelfgemaakte pesto voor een unieke smaak.
  • Probeer andere soorten gehakt, zoals kip of kalkoen, voor een gezondere variant.
  • Je kunt de gehaktballetjes ook grillen voor een knapperige textuur.