Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Nasi Goreng met Kip in 20 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Nasi Goreng met Kip is een smaakvol en eenvoudig gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat. De combinatie van malse kip, knapperige groenten en geurige specerijen maakt dit een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Serveer het met een frisse komkommersalade voor de ultieme ervaring! Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook een echte smaakexplosie die je hele gezin zal verrassen.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Kom

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet, in blokjes
  • 300 g gekookte rijst (bij voorkeur van de dag ervoor)
  • 150 g diepvriesgroenten (bijv. erwten, wortelen, maïs)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stuks lente-ui, in ringetjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 el sambal oelek (optioneel, voor wat extra pit)
  • 2 eieren
  • 2 el olie (zonnebloem of arachide)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten. Roer regelmatig.
  2. Voeg de knoflook en diepvriesgroenten toe aan de pan en bak nog eens 3-4 minuten tot de groenten warm zijn en de knoflook geurig is.
  3. Roer de gekookte rijst door het kipmengsel en zorg dat alles goed door elkaar is. Voeg de sojasaus, zoete ketjap en sambal oelek toe. Meng alles goed door en laat nog 2-3 minuten bakken.
  4. Maak een ruimte in het midden van de pan en breek de eieren erin. Roer snel door zodat de eieren zich mengen met de rijst. Let op: laat de eieren niet stollen, haal de pan van het vuur als je ze toevoegt! Bak tot de eieren net gaar zijn.
  5. Voeg de lente-ui toe en roer alles nogmaals goed door. Proef en voeg indien nodig extra sojasaus of sambal toe voor meer smaak.
  6. Serveer warm, eventueel met een frisse komkommersalade aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie: 470 kcal, 30 g eiwit, 56 g koolhydraten, 15 g vet

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Vervang de kippendijfilet door tofu voor een vegetarische versie.
  • Maak zelf je sambal of currypasta voor een authentiekere smaak, maar dit is niet nodig voor een snelle bereiding!