Menu MaestroMenu Maestro

Kalkoen Saté met Rijst

4.0
Klik om te beoordelen

Kalkoen Saté met Rijst

Omschrijving

Kalkoen saté is een heerlijke en makkelijke maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Deze recepten combineren malse stukjes kalkoen met een smaakvolle satésaus en worden geserveerd met fluffy rijst. Het gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak, waardoor het een hit zal zijn bij het hele gezin. De romige satésaus maakt deze maaltijd extra speciaal, en kan eenvoudig worden aangepast aan je eigen smaak. Geniet van een avond vol smaak en gezelligheid met deze kalkoen saté!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Kookpan
  • Kom
  • Spiesjes (bij voorkeur van hout, voorweken in water)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kalkoenfilet
  • 200 g basmatirijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels satésaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of gele)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 limoen en verse koriander voor garnering

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snijd de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 cm.
  2. Marineer de kalkoen: Meng in een kom de sojasaus, currypasta, en zonnebloemolie. Voeg de kalkoenblokjes toe en laat dit minimaal 10 minuten marineren.
  3. Kook de rijst: Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Gebruik een verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen tot het water is opgenomen.
  4. Bereid de saté: Rijg de gemarineerde kalkoenblokjes aan de spiesjes. Verhit een grillpan of barbecue en bak de saté in ongeveer 10-12 minuten goudbruin en gaar, regelmatig draaiend.
  5. Maak de satésaus: Verwarm de satésaus en kokosmelk samen in een pan op laag vuur, roer goed door tot het warm is.
  6. Serveren: Serveer de kalkoen saté met de rijst en giet de satésaus eroverheen. Garneer met limoenpartjes en verse koriander indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 20 g koolhydraten, 30 g vet.

Variatietips

  • Voeg groenten zoals paprika, courgette of champignons toe aan de spiesjes voor extra smaak en kleur.
  • Maak je eigen satésaus door pinda's, kokosmelk, en sojasaus te mengen in een blender. Pas de ingrediënten aan naar je eigen smaak.