Katsu Curry met Aardappelen

Omschrijving
Deze Katsu Curry met aardappelen is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Krokante kipfilet wordt geserveerd met een rijke, geurige curry en zachte aardappelen. Voeg wat groenten toe voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak, waardoor het een favoriet zal worden in ieder huishouden. Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een extra gezonde touch.
Bereidingstijd
Totaal: 45 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Bord
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 4 grote aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g currypasta (bijv. katsu curry pasta)
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 150 g diepvriesgroenten (bijv. wortels en doperwten)
- Zout en peper naar smaak
- Kookrijst (voor erbij)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 15 minuten of tot ze zacht zijn. Giet af en zet opzij.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Snijd de kipfilet in plakken en voeg deze toe aan de pan. Bak de kip tot deze goudbruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de currypasta toe aan de pan met de kip en roer goed door. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten sudderen.
- Voeg de gekookte aardappelen en diepvriesgroenten toe aan de curry en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Katsu curry met aardappelen warm, eventueel met een portie rijst erbij.
Voedingswaarden
- Calorieën: 600 per portie
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 70 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Voor een pittigere variant, voeg wat chilipoeder of verse chili toe.
- Maak je eigen currypasta door een mix van specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander te gebruiken, samen met knoflook en gember.