Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Kibbeling met Romige Kruidige Aardappelpuree in 30 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze heerlijke, knapperige kibbeling in combinatie met een romige, kruidige aardappelpuree is de perfecte comfort food ervaring. Binnen 30 minuten zet je dit traditionele Nederlandse gerecht op tafel, ideaal voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van smaken en texturen maakt het een echte aanrader voor zowel jong als oud!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Keukenpapier
  • Lepel
  • Bord
  • Snijplank

Ingrediënten

  • Voor de kibbeling: 400 g kibbeling (bijvoorbeeld van de visafdeling)

  • 150 g bloem

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1/2 tl zout

  • 1/2 tl peper

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 250 ml zonnebloemolie (voor het bakken)

  • Voor de aardappelpuree: 600 g kruimige aardappelen

  • 50 g boter

  • 100 ml melk

  • 1 el currypasta (bijvoorbeeld een milde variant)

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Bereid de kibbeling: Meng in een kom de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Maak het beslag: Klop in een andere kom de eieren met de melk door elkaar.
  4. Verhit de olie: Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Paneren: Haal de kibbeling eerst door het bloemmengsel, dan door het eimengsel, en weer door de bloem.
  6. Bakken: Bak de kibbeling in de hete olie in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  7. Maak de aardappelpuree: Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk en currypasta toe en meng tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveren: Serveer de knapperige kibbeling met de romige aardappelpuree.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 30 g vet, 50 g koolhydraten, 20 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg verse peterselie of bieslook toe aan de aardappelpuree voor extra smaak.
  • Maak je eigen currypasta door 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl cayennepeper te mengen.
  • Voor een gezondere variant kun je de kibbeling ook in de oven bereiden in plaats van te bakken, gebruik dan een beetje olijfolie en bak ze op 200°C in 15-20 minuten.