Romige Kikkererwten Curry met Verse Kruiden

Omschrijving
Deze kikkererwten curry is een snel en gezond gerecht vol met smaak. Gemaakt met kikkererwten, kokosmelk, tomaten en een mix van kruiden, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Het is voedzaam en kan in slechts 30 minuten worden bereid. Serveer het met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd. Dit recept is ideaal voor vier personen en biedt een heerlijke combinatie van smaken die iedereen zal aanspreken.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Maatbekers
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 400 ml kokosmelk
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- 200 g rijst of 4 naanbroden (voor serveren)
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de fijngehakte knoflook en currypasta toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
- Voeg de kikkererwten toe en laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe door.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Proef de curry en breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander indien gewenst.
- Serveer de kikkererwten curry met de gekookte rijst of naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie (zonder rijst/naan): 300 kcal, 10 g eiwit, 15 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Je kunt de currypasta zelf maken met een mix van gember, kurkuma, komijn en chilipeper als je meer tijd hebt.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor een nog voedzamer gerecht.
- Probeer varianten met andere peulvruchten zoals linzen voor een andere smaakervaring.