Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Kip Curry met Rijst

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle romige kip curry met kokosmelk is een perfect gerecht voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van malse kip, kleurrijke paprika en verse spinazie zorgt voor een voedzame maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat. Serveer het met luchtige basmatirijst voor een complete ervaring die je smaakpapillen zal verwennen!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 150 g verse spinazie
  • 2 el currypasta (bijv. rode of groene)
  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olie (zonnebloem of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander ter garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze 3 minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eens 1 minuut mee.
  4. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom bruin.
  5. Roer de currypasta door de kip en laat het 1 minuut meebakken voor extra smaak.
  6. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze 3 minuten mee.
  7. Schenk de kokosmelk in de pan, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Roer de spinazie door de curry en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de romige kip curry met de basmatirijst en garneer eventueel met verse koriander.

Voedingswaarden

Per portie: 500 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 25 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische variant.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door verse kruiden en specerijen te mengen met een beetje olie als je meer tijd hebt!