Menu MaestroMenu Maestro

Kip Curry met Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Curry met Groenten

Omschrijving

Deze snelle kip curry met groenten is perfect voor een doordeweekse avond. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Met malse kipfilet, romige kokosmelk, pittige currypasta en een kleurrijke mix van paprika, courgette en spinazie, is deze maaltijd zowel gezond als vullend. Serveer de curry met rijst of naan voor een complete ervaring. Dit recept is niet alleen snel te maken, maar ook heerlijk en voedzaam, waardoor het een ideale keuze is voor drukke weekavonden.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 3 eetlepels rode of groene currypasta
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem- of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst of naan, voor serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Roer de currypasta door de kip en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de kokosmelk, paprika en courgette toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  6. Laat het geheel 10 minuten sudderen totdat de groenten zacht zijn.
  7. Voeg de spinazie toe en roer tot deze verwelkt.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de curry met rijst of naan.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 35 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of wortels voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de kipfilet door garnalen of tofu voor een variatie in eiwitten.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, meng 1 eetlepel gemalen komijn, 1 eetlepel gemalen koriander, 1 theelepel kurkuma, 1 teentje knoflook en 1 rode peper in een vijzel of blender.