Kip met Romige Orzo

Omschrijving
Kip met romige orzo is een heerlijk en snel gerecht dat perfect is voor doordeweekse avonden. Malse kipfilet wordt gebakken en geserveerd met romige orzo, spinazie en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt vinden. De combinatie van de romige orzo en de sappige kip maakt dit tot een gerecht dat iedereen zal waarderen, en het kan in minder dan 30 minuten op tafel staan!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- 250 g orzo
- 200 ml kookroom
- 150 g verse spinazie
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel pesto (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 8-10 minuten. Giet af en zet apart.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de kookroom en de pesto (indien gebruikt) toe aan de pan met kip. Roer goed door en laat het 2-3 minuten sudderen.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze verwelkt.
- Meng de gekookte orzo door het kipmengsel en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en verwarm nog 1-2 minuten.
- Serveer warm en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 540
- Eiwitten: 34 g
- Vetten: 24 g
- Koolhydraten: 45 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en voedingswaarde.
- Vervang de pesto door een lepel currypasta voor een verrassende twist.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie als je tijd hebt!