Kipfilet met Kokosmelk Curry

Omschrijving
Deze kipfilet met kokosmelk curry is een eenvoudige maar smakelijke maaltijd. Met malse kipfilet, paprika en een romige kokosmelksaus, is dit gerecht ideaal voor een doordeweekse avond. Het is niet alleen snel te bereiden, maar ook gevuld met heerlijke smaken die iedereen aan tafel zullen verrassen. Serveer het met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g kipfilet
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
- Rijst of naanbrood om erbij te serveren
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
- Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze rondom bruin.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door zodat de kip goed bedekt is.
- Voeg de kokosmelk en de blokjes paprika toe. Roer alles door en breng aan de kook.
- Laat de curry ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur, totdat de kip gaar is en de saus iets dikker wordt.
- Serveer de curry met gekookte rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 25g
- Koolhydraten: 30g
Variatietips
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng gember, komijn, kurkuma, korianderpoeder en rode peper in een blender. Voeg een beetje olie toe om het mengsel te maken.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer variatie en voedingsstoffen.
- Maak het gerecht pittiger door extra chilipoeder of verse chili toe te voegen.