Heerlijk Knapperig Stoofpotje met Kip en Romige Pindasaus in Slechts 30 Minuten

Omschrijving
Dit knapperige stoofpotje met kip en romige pindasaus is een echte smaakexplosie die je in slechts 30 minuten kunt bereiden. De combinatie van mals kipvlees, knapperige groenten en een zijdezachte pindasaus zorgt voor een onvergetelijke maaltijd. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, dit recept maakt gebruik van ingrediënten die je gemakkelijk kunt vinden bij je lokale supermarkt.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 200 g broccoli, in kleine roosjes
- 150 g wortelen, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 4 el pindakaas (bij voorkeur romig)
- 2 el sojasaus
- 1 el currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 2 el zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en fruit deze 2 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe aan de pan en roerbak alles samen gedurende 3-4 minuten, totdat de groenten knapperig zijn.
- Meng in een kom de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en currypasta tot een gladde saus.
- Giet de saus over de kip en groenten in de pan en roer goed door. Laat dit nog 5 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer het stoofpotje warm met rijst of noedels naar keuze.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet
Variatietips
- Voor een extra crunch, voeg een handvol cashewnoten of pinda's toe vlak voor het serveren.
- Je kunt de groenten variëren met wat je in huis hebt, zoals courgette of sugar snaps.
- Maak je eigen currypasta voor een authentiekere smaak door gemalen specerijen en verse kruiden te gebruiken!