Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Aardappelschijfjes met Malse Kip en Kleurrijke Groenten in 30 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige aardappelschijfjes met malse kip en kleurrijke groenten zijn een feest voor het oog en de smaakpapillen! Met een heerlijke combinatie van texturen en smaken, zijn ze perfect voor een snelle, gezonde doordeweekse maaltijd. Serveer dit gerecht met een frisse salade voor een complete maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Grote koekenpan
  • Spatel
  • Kom

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 400 g kipfilet
  • 200 g gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, en broccoli)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el currypasta of pesto (optioneel voor extra smaak)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
  2. Kruiden: Meng in een kom de aardappelschijfjes met 2 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat alle schijfjes goed bedekt zijn.
  3. Bakken: Leg de gekruide aardappelschijfjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  4. Kip bereiden: Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Kip en groenten: Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de gemengde groenten toe en bak nog eens 3-5 minuten mee, tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Voeg eventueel de currypasta of pesto toe en roer goed door.
  6. Serveren: Serveer de knapperige aardappelschijfjes met de kip en groenten. Garneer eventueel met verse kruiden.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet

Variatietips

  • Vervang de gemengde groenten door seizoensgebonden groenten voor extra variatie.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, en chilipeper te mengen in een blender.
  • Voeg voor extra crunch wat geroosterde noten of zaden toe bij het serveren.