Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Bietensalade met Romige Geitenkaas en Spekjes in Slechts 20 Minuten

2.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze kleurrijke bietensalade is een ware smaakexplosie! De aardse zoetheid van de bieten, de romige textuur van de geitenkaas en de knapperigheid van spekjes zorgen voor een perfecte balans. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd, klaar in slechts 20 minuten! Voeg verse noten toe voor een extra crunch.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Lepel

Ingrediënten

  • 400 g gekookte bietjes (in blokjes)
  • 150 g geitenkaas (verkruimeld)
  • 150 g spekjes
  • 100 g gemengde noten (bijv. walnoten en hazelnoten)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak ze in ongeveer 5-7 minuten knapperig. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  2. Snijd de bietjes in blokjes als ze nog niet voorgekookt zijn en voeg ze toe aan een grote kom.
  3. Voeg de gebakken spekjes (met het vet) toe aan de bietjes in de kom.
  4. Verkruimel de geitenkaas bovenop de bietensalade.
  5. Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Giet deze dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar.
  6. Hak de noten grof en strooi ze over de salade voor extra crunch.
  7. Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Voedingswaarden

Per portie: 320 kcal, 20 g vet, 15 g koolhydraten, 10 g eiwit.

Variatietips

  • Vervang de spekjes door vegetarische bacon voor een vleesvrije optie.
  • Voeg avocado toe voor extra romigheid.
  • Maak de dressing zelf met 3 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en 1 tl honing voor een zoetere smaak.