Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Gebakken Zalm met Romige Currysaus in 20 Minuten

3.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van de perfecte combinatie van knapperige zalm en een romige currysaus, ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze maaltijd is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en gezond dankzij de verse groenten. Serveer met rijst of noedels voor een complete maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel hebt!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan voor de rijst/noedels
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Spatel

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 200 g basmati rijst of noedels
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmati rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat je dit gelijktijdig met de zalm doet, zodat alles warm is als je het serveert.
  2. Snijd de ui, paprika en courgette in kleine stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten mee, totdat ze zacht zijn.
  5. Voeg de rode currypasta toe en roer goed door. Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  6. Kruid de zalmfilets met zout en peper. Verhit een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Serveer de zalm met de romige currysaus en de gekookte rijst of noedels.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet.

Variatietips

  • Voeg verse kruiden zoals koriander of munt toe voor extra smaak.
  • Vervang de rode currypasta door groene of gele currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta kun je een mix van gember, kurkuma, komijn en chilipeper gebruiken.