Knapperige Gegrilde Zalm met Seizoensgroenten in 20 Minuten

Omschrijving
Geniet van een snelle en gezonde maaltijd met deze knapperige gegrilde zalm, geserveerd met kleurrijke seizoensgroenten. Dit gerecht is niet alleen gezond, maar ook vol smaak en in slechts 20 minuten op tafel! Perfect voor drukke doordeweekse avonden. Tip: gebruik verse groenten voor de beste smaak en textuur.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of BBQ
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Spatel
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 300 g groene asperges, schoongemaakt
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel currypasta (optioneel, voor extra smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of dille ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Als je een BBQ gebruikt, zorg dan dat deze goed heet is.
- Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, currypasta, zout en peper. Voeg de zalmfilets toe en laat ze ongeveer 5 minuten marineren.
- Snijd de seizoensgroenten: asperges, cherrytomaten en paprika. Meng ze met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat de zalm mooi goudbruin en knapperig is. Let op: de zalm is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
- Grill de groenten tegelijkertijd in de grillpan of op de BBQ tot ze net gaar zijn (ongeveer 5-7 minuten). Ze moeten nog een beetje knapperig zijn.
- Serveer de zalm met de gegrilde seizoensgroenten en garneer met verse peterselie of dille. Geniet van deze gezonde maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: 380 kcal, 25 g eiwit, 28 g vet, 10 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakvariant.
- Voeg andere seizoensgroenten toe zoals courgette of aubergine.
- Maak je eigen currypasta door koriander, gember, en uien te mengen in een keukenmachine.