Knapperige Gehakt en Groenten Wraps met Romige Saus in 20 Minuten

Omschrijving
Deze knapperige wraps zijn een explosie van smaken en kleuren! Gevuld met mager gehakt en verse groenten, en afgewerkt met een romige saus, zijn ze perfect voor een drukke doordeweekse avond. In slechts 20 minuten zet je een heerlijk en gezond gerecht op tafel dat je gezin zal verrassen. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Kom voor de saus
- Tortillawraps
Ingrediënten
- 400 g mager rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of gele)
- 100 ml kokosmelk
- 4 grote tortillawraps
- 100 g geraspte kaas (bijv. jonge kaas)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de ui, paprika's en courgette in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak dit 5 minuten tot het bruin is.
- Voeg de gesneden paprika's en courgette toe en bak nog eens 3-4 minuten.
- Roer de currypasta door het gehaktmengsel en voeg de kokosmelk toe. Laat dit 2-3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de tortillawraps kort in een droge pan of magnetron.
- Schep een deel van het gehaktmengsel op elke wrap, bestrooi met geraspte kaas en eventueel koriander. Vouw de wraps dicht en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie: 550 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 30 g vet
Variatietips
- Vervang het rundergehakt door kip- of varkensgehakt voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of mais voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door komijn, koriander, gember en chili toe te voegen voor een authentieke smaak.
- Probeer de wraps eens met guacamole of salsa voor een extra twist!