Knapperige Gehaktballen Frituren met Verse Kruiden

Omschrijving
Deze knapperige gehaktballen zijn een echte traktatie voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Gemaakt met vers gehakt en een mix van heerlijke kruiden, bieden ze een fantastische bite en zijn snel te bereiden. Serveer ze met romige aardappelpuree en seizoensgebonden groenten voor een complete en smakelijke maaltijd. Perfect voor het hele gezin!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Mengkom
- Bakpan of frituurpan
- Houten lepel
- Vork of aardappelstamper
- Schep of lepel voor het vormen van de ballen
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 klein uitje, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ei
- 100 g paneermeel
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 100 ml zonnebloemolie (voor het frituren)
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten: Doe het rundergehakt in een grote mengkom. Voeg het fijngehakte uitje, de geperste knoflook, het ei, paneermeel, peterselie, tijm, zout, peper en paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel of je handen tot een homogeen mengsel.
- Vorm de gehaktballen: Neem een flinke lepel van het gehaktmengsel en vorm er een bal van ter grootte van een golfbal. Herhaal dit totdat het mengsel op is.
- Verhit de olie: Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of frituurpan op middelhoog vuur. De olie is heet genoeg als je een klein stuk brood erin laat vallen en het direct begint te bruisen.
- Frituur de gehaktballen: Voeg voorzichtig de gehaktballen toe aan de hete olie, zorg ervoor dat je ze niet te dicht op elkaar plaatst. Frituur ze in porties gedurende 5-7 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige kleur.
- Laat ze uitlekken: Haal de gehaktballen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Serveer: Serveer de gehaktballen warm met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voeg een beetje currypasta toe aan het gehaktmengsel voor een oosterse twist.
- Probeer de gehaktballen te kruiden met Italiaanse kruidenmix voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen kruidenmix door gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum en rozemarijn te combineren in plaats van verse kruiden.