Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Gevulde Broodjes met Gehakt en Verse Groenten - Snelle en Makkelijke Ovengebakken Snack

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige, zelfgemaakte gevulde broodjes zijn gevuld met malse gehakt en verse groenten, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met een krokante korst en een vulling boordevol smaakvolle kruiden, worden deze broodjes binnen 30 minuten een onweerstaanbare traktatie. Ideaal voor het hele gezin!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 stuks kleine pitabroodjes of deeg voor bladerdeeg
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het volledig gaar is. Breng op smaak met zout, peper en currypasta.
  4. Meng de paprika en courgette door het gehaktmengsel en bak nog 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Vul de pitabroodjes of bladerdeeg met het gehakt- en groentemengsel. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn.
  7. Plaats de gevulde broodjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Serveer warm en garneer met verse peterselie indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie (1 gevulde broodje):

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Vervang het rundergehakt door kipgehakt of een vegetarische variant voor een gezondere optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals mais of spinazie voor meer smaak en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta voor een authentiekere smaak!