Knapperige Gnocchi Lasagne met Kip en Pesto in 30 Minuten

Omschrijving
Deze knapperige gnocchi lasagne met malse kip en frisse pesto is een echte smaakexplosie! In slechts 30 minuten zet je een gezonde en snelle maaltijd op tafel die het hele gezin zal verrassen. Perfect voor doordeweekse avonden wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch wilt genieten van een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Oven
- Grote pan
- Bakvorm (20x30 cm)
- Houten lepel
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 200 g spinazie (vers of diepvries)
- 250 g ricotta
- 150 g pesto (groen)
- 150 g mozzarella, geraspt
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl zout
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurt.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de spinazie toe en roer deze door de kip tot het geslonken is (ongeveer 2 minuten). Haal de pan van het vuur.
- Meng in een grote kom de ricotta met de pesto. Voeg de kip en spinazie toe en roer goed door.
- Voeg de gnocchi toe aan het mengsel en roer alles door elkaar tot de gnocchi goed bedekt is.
- Schep het mengsel in een bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de geraspte mozzarella erover.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
- Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voor het aansnijden.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals courgette of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de kip door gemarineerde tofu voor een vegetarische versie.
- Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, kaas en olijfolie voor een authentieke smaak!
- Experimenteer met verschillende kazen, zoals parmezaan voor extra smaak.