Knapperige Gochujang Noedels met Kleurige Groenten in Slechts 15 Minuten

Omschrijving
Deze knapperige gochujang noedels met kleurrijke groenten zijn een feest voor het oog en de smaakpapillen. Snel te bereiden en vol met verse ingrediënten, perfect voor een gezonde maaltijd na een drukke dag. De combinatie van de pittige gochujang en de knapperige groenten zorgt voor een onvergetelijke smaakbeleving. Ideaal voor doordeweekse avonden wanneer je snel een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten!
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 300 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
- 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 courgette, in halve maantjes
- 100 g peultjes, in de lengte doormidden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)
- 2 bosuitjes, in ringetjes (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een kookpan met ruim water. Giet af en zet apart.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de courgette, paprika's en peultjes toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot ze net gaar maar nog knapperig zijn.
- Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut totdat deze geurig is.
- Voeg de gochujang, sojasaus en honing toe aan de groenten en roer goed door zodat alles bedekt is.
- Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Bak nog 1-2 minuten totdat de noedels goed verwarmd zijn.
- Serveer de noedels op borden en garneer met sesamzaadjes en bosuitjes.
Voedingswaarden
(Ongeveer per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra eiwitten toe zoals gebakken tofu of kip voor een vullendere maaltijd.
- Varieer met seizoensgroenten zoals broccoli of wortelen.
- Maak je eigen gochujang door chilipoeder, sojasaus en een beetje suiker te mengen voor een authentieke ervaring!