Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Indiase Kip Tandoori met een Rokerige Smaak

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze knapperige Indiase kip tandoori, perfect gemarineerd in kruiden en yoghurt. Dit gerecht is snel te bereiden en heeft een heerlijke rokerige smaak die je direct meeneemt naar de straten van India. Serveer de kip met een frisse salade of warme naan voor een complete maaltijd die zowel smaakvol als bevredigend is. Perfect voor een drukke weekavond!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Marineren: 15 minuten
  • Koken: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in stukken
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tandoori-kruidenpasta (bijv. van Patak's)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 tl zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (optioneel, voor extra rokerigheid)
  • 1 handje verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip: Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, tandoori-kruidenpasta, citroensap, knoflook, gember, zout, olijfolie, en peper. Roer goed door en voeg de stukken kip toe. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade. Laat het minimaal 15 minuten marineren (of langer in de koelkast voor meer smaak).
  2. Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak de kip: Leg de gemarineerde kipstukken op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of totdat de kip goudbruin en knapperig is en volledig gaar.
  4. Garneer en serveer: Haal de kip uit de oven en garneer met verse koriander. Serveer direct met een frisse salade of naan.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 45 g eiwit, 15 g vet, 5 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door kippendijen voor een sappiger resultaat.
  • Voor een vegetarische optie, gebruik tofu of bloemkool als vervanger.
  • Maak je eigen tandoori-kruidenpasta met een mix van komijn, koriander, kurkuma, cayennepeper, en garam masala als je dat wilt!