Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Kibbeling met Verse Kruiden Saus in 30 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Verwen jezelf met deze knapperige kibbeling, perfect gebakken en geserveerd met een frisse kruidenmayonaise. Dit snelle recept brengt de authentieke smaak van de zee naar je keuken en is ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Met een combinatie van heerlijke kruiden en knapperige vis, tover je in slechts 30 minuten een smakelijke maaltijd op tafel.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Mengkom
  • Bord met keukenpapier
  • Pan of frituurpan (optioneel)

Ingrediënten

Voor de kibbeling:

  • 600 g kibbeling (bij voorkeur vers of diepvries)
  • 100 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • Zonnebloemolie (voor het bakken)

Voor de kruidenmayonaise:

  • 200 g mayonaise
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kruidenmayonaise maken: Meng in een kom de mayonaise, peterselie, bieslook en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus opzij in de koelkast om op smaak te komen.
  2. Kibbeling voorbereiden: Meng in een grote schaal de bloem, paprikapoeder, zout en peper. Klop de eieren in een aparte kom.
  3. Kibbeling paneren: Haal de kibbeling eerst door het bloemmengsel, vervolgens door de eieren en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is.
  4. Verhit de olie: Verhit een ruime laag zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. De olie is heet genoeg als je een klein stukje brood erin laat vallen en het direct begint te bubbelen.
  5. Kibbeling bakken: Bak de kibbeling in porties (niet te veel tegelijk) ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Gebruik een schuimspaan om de kibbeling uit de pan te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveren: Serveer de knapperige kibbeling direct met de frisse kruidenmayonaise ernaast. Geniet ervan met een partje citroen voor extra smaak!

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g vet, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg een snufje knoflookpoeder toe aan de bloem voor een extra smaakdimensie.
  • Maak je eigen kruidenmayonaise door extra kruiden zoals dille of koriander toe te voegen.
  • Voor een gezondere optie kun je de kibbeling ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de kibbeling ongeveer 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.