Knapperige Cajun Kip Bowl met Verse Groenten in 25 Minuten

Omschrijving
Deze Knapperige Cajun Kip Bowl is de perfecte doordeweekse maaltijd die je in slechts 25 minuten kunt bereiden. Malse kipfilet gekruid met pittige Cajun-kruiden wordt geserveerd op een bed van knapperige sla, romige avocado en frisse tomaat. Een gezonde en smaakvolle optie die niet alleen snel op tafel staat, maar ook boordevol voeding zit. Perfect voor een drukke avond!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- 1 grote koekenpan
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 grote kom voor de salade
- 1 kleine kom voor de dressing
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 1 eetlepel Cajun-kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 g gemengde sla
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 avocado, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 limoen (voor sap)
Bereidingswijze
- Kip voorbereiden: Snijd de kipfilet in gelijke blokjes en doe deze in een kom. Voeg de Cajun-kruiden, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng goed zodat de kip gelijkmatig bedekt is.
- Verhit de pan: Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Laat de olie goed heet worden.
- Kip bakken: Voeg de gekruide kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en volledig gaar zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. De kip is gaar wanneer deze niet meer roze is in het midden.
- Salade maken: Terwijl de kip kookt, snijd je de tomaten en avocado. Doe de gemengde sla in een grote kom en voeg de tomaat en avocado toe.
- Dressing toevoegen: Pers de limoen uit over de salade en meng voorzichtig door elkaar. Dit geeft een frisse smaak.
- Serveren: Verdeel de sla tussen vier borden en schep de knapperige kip eroverheen. Serveer direct en geniet!
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Kruiden: Voor een extra kick kun je ook een beetje hete saus of cayennepeper aan de kip toevoegen.
- Vervanging: Vervang de kip door tofu of tempeh voor een vegetarische variant.
- Zelfgemaakte Cajun-kruiden: Meng 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl cayennepeper en 1 tl zwarte peper voor een authentiekere smaak.