Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Kip Cajun Burgers met Pikante Mayonaise in 20 Minuten

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Knapperige Kip Cajun Burgers zijn de perfecte keuze voor een snelle en smakelijke doordeweekse maaltijd. Met een pittige, krokante kipfilet op een vers broodje en een romige, pittige mayonaise, worden je smaakpapillen geprikkeld zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Ideaal voor een drukke avond!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Keukenpapier
  • Spatel

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 g per stuk)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g panko (Japanse paneermeel)
  • 2 el Cajun kruidenmix
  • 1 ei
  • 100 g mayonaise
  • 1 el sriracha (of andere chilisaus)
  • 4 blaadjes romaine sla
  • 1 tomaat, in plakken
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kip voorbereiden: Snijd de kipfilets horizontaal door zodat je dunne plakken krijgt. Kruid de kip aan beide zijden met zout, peper en 1 el Cajun kruidenmix.
  2. Pan voorbereiden: Verhit een beetje olie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Paneermix maken: Klop het ei in een mengkom. Meng in een andere kom de panko met de resterende Cajun kruidenmix.
  4. Paneer de kip: Haal de kip eerst door het ei, laat overtollig ei afdruipen, en daarna door de panko, zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
  5. Kip bakken: Bak de kipfilets in de hete pan voor ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Pittige mayonaise maken: Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha in een kleine kom. Pas de hoeveelheid sriracha aan naar je eigen smaak.
  7. Broodjes samenstellen: Snijd de hamburgerbroodjes door en rooster ze lichtjes in de pan of oven.
  8. Burgers opbouwen: Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje, gevolgd door een plak tomaat, de knapperige kip en een lepel pittige mayonaise. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
  9. Serveren: Serveer de burgers met een frisse salade of frietjes voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Per burger: 450 kcal, 25 g eiwit, 40 g koolhydraten, 22 g vet

Variatietips

  • Zelfgemaakte Cajun kruiden: Meng paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en tijm voor een authentieker resultaat.
  • Vegetarische optie: Vervang de kipfilet door plakken gemarineerde en gepaneerde tofu of een vegetarische burger.
  • Extra toppings: Voeg avocado, gegrilde paprika of extra groenten toe voor een gezondere versie.