Knapperige Nasi Goreng met Kip en Groenten - Snelle en Gezonde Maaltijd

Omschrijving
Deze knapperige nasi goreng met kip en groenten is een smaakvol gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat! De combinatie van malse kip, verse groenten en een heerlijke, knapperige textuur maakt dit gerecht perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer met extra sambal voor een pittige kick en geniet van een gezonde maaltijd die het hele gezin zal aanspreken!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
- Maatlepel
Ingrediënten
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 400 g gekookte rijst (bij voorkeur een dag oud)
- 150 g diepvries groenten (bijv. wortelen, doperwten en maïs)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel sambal oelek (optioneel, voor extra pittigheid)
- 2 eieren
- 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de zonnebloemolie in een grote wok op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Roer regelmatig.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1 minuut tot het aromatisch is.
- Voeg de diepvriesgroenten toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot ze verwarmd zijn.
- Voeg de gekookte rijst, sojasaus, ketjap manis en sambal oelek toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog 2-3 minuten tot de rijst goed warm is.
- Maak een ruimte in het midden van de pan, breek de eieren erin en roer deze goed door. Let op: laat de eieren niet stollen, haal de pan van het vuur als je ze toevoegt!
- Voeg de lente-uitjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de nasi goreng warm en garneer eventueel met extra sambal.
Voedingswaarden
Per portie: ongeveer 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer smaak en voedingsstoffen.
- Vervang de kip door tofu of garnalen voor een vegetarische of zeevruchtenvariant.
- Maak je eigen sambal voor een extra kick!