Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Pannenkoeken met Spinazie en Feta - Gezonde, Romige en Snelle Maaltijd

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige pannenkoeken gevuld met verse spinazie en romige feta zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen! Perfect om snel te bereiden op een drukke doordeweekse avond, bieden ze een heerlijke combinatie van texturen en smaken. Serveer ze met een frisse salade voor een compleet en gezond diner.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Klopper of garde
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 3 grote eieren
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g feta
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl olijfolie (voor de pan)
  • Optioneel: 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Meng het beslag: Klop in een grote mengkom de bloem, melk, eieren, zout en peper tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  2. Verhit de pan: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe.
  3. Bak de pannenkoeken: Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rondom zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt. Bak de pannenkoek 2-3 minuten of totdat de randen lichtbruin zijn en er belletjes ontstaan. Draai om en bak nog eens 1-2 minuten.
  4. Bereid de vulling: Terwijl de pannenkoeken bakken, verhit je in een andere pan een beetje olijfolie en voeg de spinazie en eventueel de knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur en verkruimel de feta erdoor.
  5. Vul de pannenkoeken: Leg de gebakken pannenkoeken op een bord, vul ze met de spinazie-feta mix en vouw ze dubbel.
  6. Serveer: Serveer de pannenkoeken warm met een frisse salade of een yoghurtsaus naar keuze.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 15 g eiwit, 45 g koolhydraten, 10 g vet.

Variatietips

  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten zoals paprika of courgette toe aan de vulling.
  • Maak je eigen kruidenmix door een eetlepel pesto door het beslag te mengen voor extra smaak.