Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Spruitjes met Spekjes en Romige Aardappelpuree in 30 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige spruitjes met spekjes zijn een heerlijke, snelle maaltijd die perfect is voor doordeweekse avonden. De combinatie van de rokerige spekjes en de romige aardappelpuree zorgt voor een smaakexplosie die het hele gezin zal aanspreken. Serveer dit gerecht met een frisse salade voor een complete maaltijd en geniet van de eenvoud en smaak!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes, gewassen en gehalveerd
  • 150 g spekjes (bijv. ontbijtspek)
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 50 ml volle melk
  • 30 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (optioneel)
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl paprikapoeder (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen: Doe de gesneden aardappelen in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken tot ze zacht zijn.
  2. Bak de spekjes: Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak de spruitjes: In dezelfde pan, voeg eventueel een drupje olijfolie toe en voeg de spruitjes toe. Bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de knoflookpoeder en paprikapoeder toe voor extra smaak. Roer goed door.
  4. Maak de aardappelpuree: Zodra de aardappelen gaar zijn, laat je ze uitlekken en doe je ze terug in de pan. Voeg de melk, boter, zout en peper toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree.
  5. Combineer: Voeg de gebakken spekjes toe aan de spruitjes en meng goed. Serveer de knapperige spruitjes met spekjes op een bedje van romige aardappelpuree.
  6. Garneer en serveer: Garneer eventueel met wat extra peper of verse peterselie en geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden

Per portie: 520 kcal, 30 g vet, 45 g koolhydraten, 15 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg een handvol geroosterde noten toe aan de spruitjes voor extra crunch.
  • Maak de aardappelpuree met een scheutje truffelolie voor een luxe twist.
  • Vervang de spekjes door champignons voor een vegetarische variant.
  • Voeg een lepel pesto toe aan de aardappelpuree voor een verrassende smaak!