Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Stamppot met Rookworst en Pikante Saus in 25 Minuten

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige stamppot met rookworst en een pittige saus is niet alleen snel te bereiden, maar biedt ook een explosie van smaken die je smaakpapillen zullen verwennen. De combinatie van romige aardappelen, krokante groenten en de pittige saus maakt dit gerecht tot een waar feest op je bord. Perfect voor een doordeweekse avond waarbij je snel en smakelijk wilt eten!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 300 g boerenkool (vers of diepvries)
  • 4 rookworsten (ca. 200 g per stuk)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml melk
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels sambal oelek (of naar smaak)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie (voor het bakken)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen in de laatste 5 minuten van de kooktijd. Giet af en laat even staan.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  4. Voeg de rookworsten toe aan de pan en bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  5. Stamp de aardappelen en boerenkool met de boter en melk tot een romige stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng in een kommetje de sambal oelek en ketjap manis en verwarm dit kort in de koekenpan.
  7. Serveer de stamppot op borden en leg de rookworst er bovenop. Lepel de pittige saus eroverheen voor een extra kick.

Voedingswaarden

Per portie: 600 kcal, 30 g eiwit, 35 g koolhydraten, 35 g vet.

Variatietips

  • Vervang de sambal oelek door een zelfgemaakte pittige saus met tomatenpuree, chilipepers en knoflook voor een unieke twist.
  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen of paprika voor meer kleur en smaak.
  • Maak het gerecht vegetarisch door de rookworst te vervangen door vegetarische worst of extra bonen.