Knapperige Taco's met Kruidige Gehaktballen en Verse Groenten

Omschrijving
Deze knapperige taco's zijn een feestje voor je smaakpapillen! Gevuld met malse, kruidige gehaktballen en verfrissende groenten, zijn ze perfect voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten zijn ze niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Serveer ze met je favoriete dipsaus voor een extra smaakexplosie!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Mengkom
- Bakplaat
- Lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 8 taco-schelpen
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el currypasta (bijv. rode of groene)
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 el olie (olijf- of zonnebloemolie)
- 100 g geraspte kaas (bijv. cheddar of jong belegen)
- 100 g gemengde sla
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 el crème fraîche of Griekse yoghurt (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook in de pan tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
- Voeg het gehakt toe en bak dit bruin, breek het in kleine stukjes met een lepel (ongeveer 5 minuten).
- Roer de currypasta, zout, peper en paprikapoeder door het gehaktmengsel en bak nog 2 minuten.
- Voeg de paprika en courgette toe en bak alles nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Verwarm de taco-schelpen volgens de verpakking op een bakplaat in de oven (meestal 5-7 minuten).
- Vul de taco's met het gehaktmengsel, gemengde sla, cherrytomaten en geraspte kaas.
- Serveer met crème fraîche of Griekse yoghurt voor extra romigheid.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g eiwit, 35 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Vervang het rundergehakt door kipgehakt of een plantaardig alternatief voor een gezondere optie.
- Voeg extra groenten toe zoals avocado of maïs voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door gember, kurkuma, komijn en koriander te mengen voor een authentieke smaak!
- Serveer met een frisse salsa of guacamole voor extra smaak.