Knapperige Vis en Chips in 20 Minuten - Snelle en Heerlijke Maaltijd

Omschrijving
Geniet van deze heerlijke, knapperige vis met zelfgemaakte frietjes, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze klassieker is binnen 20 minuten bereid en zit vol smaak! Serveer het met een frisse salade of een pittige tartaar saus voor een compleet diner. Ideaal voor gezinnen die snel en gezond willen eten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Frituurpan of grote pan
- Bakplaat
- Kookpan
- Schaal
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g verse witvisfilets (bijv. kabeljauw of tilapia)
- 600 g aardappelen (voor de frietjes)
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 liter frituurolie (of zonnebloemolie)
- Citroenpartjes (voor serveren)
Bereidingswijze
- Bereid de frietjes: Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Kook ze 5 minuten in een pan met gezouten water, giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olie: Verhit de frituurolie in een frituurpan of grote pan tot 180°C.
- Paneer de vis: Meng de bloem, zout, peper en paprikapoeder in een schaal. Klop de eieren los in een andere schaal. Doe het paneermeel in een derde schaal. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
- Frituur de frietjes: Bak de aardappelfrietjes in de hete olie in porties gedurende 3-4 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Frituur de vis: Bak de gepaneerde visfilets in de olie gedurende 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ook hier uitlekken op keukenpapier.
- Serveren: Serveer de knapperige vis met de frietjes en citroenpartjes.
Voedingswaarden
Per portie: 500 kcal, 25 g eiwit, 60 g koolhydraten, 20 g vet.
Variatietips
- Vervang de witvis door zalm of een vegetarische visvervanger voor een andere smaak.
- Maak je eigen kruidenmix met currypasta of pesto door deze aan het paneermengsel toe te voegen.
- Serveer met een frisse salade of zelfgemaakte tartaar saus om het helemaal af te maken!