Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Vissticks met Romige Aardappelpuree en Seizoensgroenten

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige vissticks zijn een ware hit voor het hele gezin! Ze zijn eenvoudig te maken en komen perfect samen met een romige aardappelpuree en een mix van seizoensgroenten. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook vol van smaak en ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer met een schijfje citroen voor extra frisheid!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Kom
  • Pan
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan

Ingrediënten

Voor de vissticks:

  • 400 g kabeljauwfilet (of andere stevige witte vis)
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Voor de aardappelpuree:

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 50 ml melk
  • 30 g boter
  • Zout naar smaak

Voor de groenten:

  • 200 g groene asperges (of andere groene groenten zoals sperziebonen)
  • 150 g doperwten (diepvries of vers)
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak

Voor de garnering:

  • Citroenpartjes

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) of 220°C (conventioneel). Snijd de kabeljauwfilet in reepjes van ongeveer 3 cm.
  2. Paneerstation: Zet drie kommen klaar. Doe de bloem in de eerste kom, klop de eieren in de tweede kom, en meng het paneermeel met paprikapoeder, zout en peper in de derde kom.
  3. Paneer de vis: Haal elke visreep eerst door de bloem, dan door het ei, en tenslotte door het paneermeel. Leg de gepaneerde vissticks op een bakplaat.
  4. Aardappelpuree maken: Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en stamp met melk, boter en zout tot een romige puree.
  5. Groenten bereiden: Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges en doperwten toe. Bak ze 5-7 minuten, of totdat ze mooi groen en beetgaar zijn. Breng op smaak met peper.
  6. Vissticks bakken: Bak de vissticks in de oven gedurende 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  7. Serveren: Serveer de knapperige vissticks met de romige aardappelpuree en de seizoensgroenten. Garneer met citroenpartjes voor extra frisheid.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 18 g eiwit, 25 g vet, 35 g koolhydraten, 5 g vezels.

Variatietips

  • Voeg een snufje knoflookpoeder toe aan het paneermeel voor extra smaak.
  • In plaats van groene asperges kun je ook broccoli of spinazie gebruiken.
  • Maak je eigen currypasta door komijn, koriander, en gember te mengen voor een unieke smaak in de groenten!