Menu MaestroMenu Maestro

Knapperige Zoete Aardappel Frietjes met Gezonde Burger in 30 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze knapperige zoete aardappel frietjes zijn de perfecte aanvulling op een gezonde burger, ideaal voor een doordeweekse avond. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel die niet alleen vol van smaak is, maar ook nog eens gezond. Serveer met een frisse salade voor een complete en voedzame maaltijd waar het hele gezin van zal genieten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Mengkom
  • Koekenpan

Ingrediënten

Voor de zoete aardappel frietjes:

  • 800 g zoete aardappelen (ongeveer 4 stuks)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Voor de gezonde burger:

  • 500 g mager rundergehakt of kipgehakt
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
  • 4 volkoren hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes sla
  • 1 tomaat, in plakken
  • 1/2 komkommer, in plakken

Voor de salade:

  • 150 g gemengde sla
  • 1 eetlepel balsamico dressing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes van gelijke dikte.
  3. Doe de frietjes in een mengkom, voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng goed door.
  4. Verspreid de frietjes op een bakplaat en zorg ervoor dat ze niet overlappen.
  5. Bak de frietjes in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
  7. Meng het gehakt met de currypasta en mosterd in een kom.
  8. Vorm 4 burgers van het gehaktmengsel en bak deze in de pan gedurende 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn.
  9. Snijd de broodjes doormidden en toast ze lichtjes in de pan of oven.
  10. Stel de burgers samen met een blaadje sla, plakjes tomaat en komkommer op het broodje.
  11. Serveer de frietjes met de burgers en een frisse salade ernaast, besprenkeld met balsamico dressing.

Voedingswaarden

Per portie (1 burger + frietjes): ongeveer 550 kcal, 35 g eiwit, 50 g koolhydraten, 25 g vet.

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe aan de burgers zoals geraspte wortel of courgette voor meer vezels.
  • Maak je eigen currypasta door gemalen specerijen, knoflook en gember te mengen met een beetje olie.