Menu MaestroMenu Maestro

Koreaanse Rijst Noedels

3.9
Klik om te beoordelen

Koreaanse Rijst Noedels

Omschrijving

Deze Koreaanse rijst noedels zijn licht en smaakvol. Gemaakt met rijstnoedels, gesauteerde groenten en een pittige saus, zijn ze perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Voeg garnalen of tofu toe voor extra proteïne. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook veelzijdig en kan eenvoudig worden aangepast aan je eigen smaak. De combinatie van noedels, verse groenten en een pittige saus zorgt voor een heerlijke maaltijd die het hele gezin zal aanspreken.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g rijstnoedels
  • 200 g garnalen of tofu (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 1 courgette (in halve maantjes)
  • 150 g taugé
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de garnalen of tofu toe en bak ze goudbruin (ongeveer 5-7 minuten). Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg in dezelfde pan de knoflook, paprika en courgette toe. Bak de groenten 3-5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de taugé toe en bak nog eens 2 minuten.
  5. Voeg de gekookte rijstnoedels, sojasaus, gochujang en sesamolie toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar zodat de saus de noedels en groenten bedekt.
  6. Voeg de garnalen of tofu weer toe en verwarm nog 2-3 minuten.
  7. Breng op smaak met zout, peper en garneer met lente-uitjes.

Voedingswaarden

Per portie (met garnalen): 350 kcal, 20 g eiwit, 40 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Vervang de garnalen door kip of tempeh voor een andere eiwitbron.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of spinazie voor meer voedingsstoffen.
  • Maak je eigen gochujang door chilipoeder, sojasaus en een beetje suiker te mengen.
  • Voeg noten of zaden toe voor een krokante textuur.