Menu MaestroMenu Maestro

Koreaanse Rundvlees Bulgogi

4.0
Klik om te beoordelen

Koreaanse Rundvlees Bulgogi

Omschrijving

Bulgogi is een klassiek Koreaanse schotel van gemarineerd rundvlees dat snel gebakken wordt. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, omdat het snel te bereiden is en vol van smaak. De marinade van sojasaus, suiker en knoflook zorgt voor een heerlijke zoete en hartige smaak die perfect samengaat met rijst en groenten. Serveer het met gestoomde rijst en een mix van seizoensgebonden groenten voor een complete en gezonde maaltijd die de hele familie zal smaken.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Koekenpan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of entrecote), in dunne reepjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 300 g rijst
  • 300 g gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, broccoli, wortel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Marineer het rundvlees: Meng in een grote kom de sojasaus, suiker, fijngehakte knoflook en sesamolie. Voeg de reepjes rundvlees toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 10 minuten marineren.
  2. Kook de rijst: Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bak de groenten: Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok. Voeg de gemengde groenten toe en roerbak ze 5-7 minuten tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak het rundvlees: Voeg het gemarineerde rundvlees toe aan de pan met groenten en bak het 5-7 minuten op hoog vuur tot het vlees gaar is.
  5. Serveer: Serveer het bulgogi-gerecht met de gekookte rijst en garneer met de lente-uitjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 500
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Vervang het rundvlees door kip of tofu voor een vegetarische variant.
  • Je kunt zelf een marinade maken door extra ingrediënten toe te voegen zoals gember of chilivlokken.
  • Voeg extra groenten zoals champignons of courgette toe voor meer variatie.
  • Serveer met kimchi of andere Koreaanse bijgerechten voor een authentieke ervaring.