Kruidige Aziatische Gehaktballetjes met Ketjap in 30 Minuten

Omschrijving
Deze kruidige Aziatische gehaktballetjes met ketjap zijn een smaakexplosie! Makkelijk te maken en in slechts 30 minuten op tafel, zijn ze perfect voor een drukke doordeweekse avond. Serveer ze met rijst en groenten voor een complete maaltijd die zowel gezond als vol van smaak is. Maak je klaar voor een culinaire reis naar Azië met deze heerlijke gehaktballetjes!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Bakpan
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 tl gemberpasta
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sambal oelek (optioneel voor extra pit)
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 200 g rijst
- 200 g gemengde groenten (bijv. broccoli, paprika, wortel)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst: Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de rijst gaar is. Giet af en zet opzij.
- Meng de gehaktballetjes: Doe het rundergehakt, de fijngehakte knoflook, gesneden ui, gemberpasta, ketjap manis, sojasaus, sesamolie, sambal oelek, ei, paneermeel, zout en peper in een grote mengkom.
- Vorm de gehaktballetjes: Meng alles goed door elkaar en vorm met je handen kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
- Verhit de pan: Verhit een bakpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
- Bak de gehaktballetjes: Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak ze in ongeveer 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Kook de groenten: Voeg de gemengde groenten toe aan de pan en bak ze 3-5 minuten mee totdat ze knapperig en gaar zijn.
- Serveer: Serveer de gehaktballetjes met de gekookte rijst en de groenten. Garneer eventueel met wat extra ketjap manis.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 40 g koolhydraten, 20 g vet
Variatietips
- Vervang het rundergehakt door kipgehakt voor een lichtere versie.
- Voeg verse kruiden zoals koriander of bosui toe voor extra smaak.
- Maak je eigen gemberpasta door verse gember te raspen en te mengen met een beetje olie.
- Serveer met een frisse salade voor extra crunch.