Kruidige Kip Ovenschotel

Omschrijving
Deze kruidige kip ovenschotel is eenvoudig te maken en ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Gekruide kipfilet, groenten zoals courgette en paprika, en aardappelschijfjes worden in de oven gebakken tot alles mooi gaar is. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak door de toevoeging van currypasta.
Bereidingstijd
Totale tijd: 60 minuten
- Bereiding: 15 minuten
- Oventijd: 45 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Oven
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet
- 2 courgettes
- 2 paprika's (rood en geel)
- 600 gram aardappelen (vastkokend)
- 3 eetlepels currypasta (naar keuze)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kip en groenten snijden: Snijd de kipfilet in blokjes en de courgettes en paprika's in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Kip marineren: Meng in een kom de kip met de currypasta, zout, peper, olijfolie, ui en knoflook. Laat dit even staan terwijl je de groenten en aardappelen voorbereidt.
- Aardappelen snijden: Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
- Ovenschaal vullen: Voeg de gesneden groenten toe aan de ovenschotel en meng goed. Leg de gemarineerde kip er bovenop. Verdeel de aardappelschijfjes eroverheen.
- Bakken: Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten, of tot de kip gaar is en de aardappelen goudbruin zijn. Roer halverwege even door.
- Serveren: Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze iets afkoelen. Garneer met verse peterselie indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30g eiwit, 40g koolhydraten, 18g vet.
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Voeg andere groenten toe zoals broccoli of wortels.
- Maak je eigen kruidenmix met specerijen zoals komijn en koriander voor een extra smaakdimensie.