Kruidige Kipvleugeltjes met Kruiden Yoghurt Saus

Omschrijving
Probeer deze heerlijke kipvleugeltjes met een romige kruiden yoghurt saus. De vleugeltjes worden gekruid en knapperig gebakken in de airfryer. Dit recept is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd en kan eenvoudig worden geserveerd met een frisse salade! De combinatie van de krokante kip en de romige saus zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Airfryer
- Mengkom
- Keukenweegschaal
- Snijplank
- Mes
- Lege kom voor de saus
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram kipvleugeltjes
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld kerrie of rode curry)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Meng in een grote kom de currypasta, olijfolie, zout en peper. Voeg de kipvleugeltjes toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit 10 minuten intrekken.
- Kip bakken: Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Plaats de gemarineerde kipvleugeltjes in de airfryer en bak ze gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de mand halverwege om een gelijkmatige garing te garanderen.
- Saus maken: Terwijl de kip bakt, meng je in een kom de Griekse yoghurt, geperste knoflook, citroensap, peterselie en bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
- Serveren: Serveer de knapperige kipvleugeltjes met de kruiden yoghurt saus ernaast. Voeg een frisse salade toe voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 30g
- Vet: 25g
- Koolhydraten: 5g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakvariant.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld paprikapoeder, knoflookpoeder, en cayennepeper te mengen.
- Serveer met verschillende dipsauzen zoals tzatziki of een pittige salsa voor extra variatie.