Menu MaestroMenu Maestro

Kruidige Roti met Kip en Seizoensgroenten in 25 Minuten

3.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Kruidige Roti met Kip en Seizoensgroenten is de perfecte snelle maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Met malse kip, kleurrijke groenten en een heerlijke currypasta, is dit gerecht niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak. Serveer het met een frisse salade voor een complete en gezonde maaltijd.

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Bord

Ingrediënten

  • 4 grote roti-vellen (te vinden in de supermarkt)
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 200 g paprika (rood of geel), in blokjes
  • 150 g wortelen, in dunne plakjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta (bijvoorbeeld van een pot)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  2. Voeg de currypasta toe aan de kip en roer goed door, zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de pasta. Bak dit nog 2 minuten mee.
  3. Voeg de groenten (broccoli, paprika en wortelen) toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak alles nog eens 5 minuten, totdat de groenten zacht beginnen te worden, maar nog steeds knapperig zijn.
  4. Giet de kokosmelk in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog 3-5 minuten sudderen, tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de roti-vellen in een aparte pan of magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de roti met de kip en groenten erin. Vouw de roti dicht en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 550 per portie
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Je kunt de currypasta zelf maken door gember, knoflook, chilipepers en koriander te mengen in een blender. Dit geeft een extra frisse smaak!
  • Varieer met de groenten door bijvoorbeeld snap peas of courgette toe te voegen, afhankelijk van wat in het seizoen is.
  • Voor een vegetarische variant, vervang de kip door tofu of extra groenten.