Kruidige Stoofpot met Kip en Seizoensgroenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze kruidige stoofpot met malse kip en verse seizoensgroenten is de perfecte doordeweekse maaltijd. In slechts 30 minuten tover je een smaakvol gerecht op tafel dat boordevol gezonde ingrediënten zit. Deze stoofpot is niet alleen snel te bereiden, maar ook ideaal om met het gezin van te genieten. Voeg je favoriete seizoensgroenten toe en maak het gerecht helemaal naar jouw smaak!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of stoofpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbeker
Ingrediënten
- 600 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g wortelen, in plakjes
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus
- Zout en peper, naar smaak
- Verse koriander of peterselie, voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze in 3-4 minuten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak dit 1 minuut mee tot het aromatisch is.
- Doe de blokjes kipfilet in de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom bruin.
- Voeg de rode paprika, courgette en wortelen toe en roer alles goed door. Bak dit nog eens 3-4 minuten.
- Roer de rode currypasta erdoor en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Giet de kokosmelk en sojasaus erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Voeg de cherrytomaten toe en kook nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoofpot in kommen en garneer met verse koriander of peterselie.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg seizoensgebonden groenten toe zoals spinazie of broccoli voor extra voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, en gember te mengen met een beetje olie.
- Serveer met basmatirijst of naanbrood voor een complete maaltijd!