Lamsvlees Tajine met Droogfruit

Omschrijving
Beleef de smaken van Marokko met deze lamsvlees tajine. Het vlees wordt langzaam gegaard met een mix van gedroogde abrikozen, vijgen en amandelen, wat zorgt voor een heerlijke zoete en hartige combinatie. Gekruid met kaneel en komijn, is dit gerecht perfect voor een bijzondere doordeweekse avond. Serveer met couscous voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 1 uur en 30 minuten (waarvan 1 uur kooktijd)
Benodigdheden
- Een tajine of grote braadpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g lamsvlees (schouder of bout), in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 200 g gedroogde vijgen, in stukjes
- 100 g amandelen, ongebrand en heel
- 2 el olijfolie
- 2 el currypasta (of 1 el komijnpoeder en 1 el kaneelpoeder)
- 500 ml runderbouillon
- 200 g couscous
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de knoflook en het lamsvlees toe. Bak het vlees rondom bruin aan.
- Roer de currypasta (of de kruiden) erdoor en voeg de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de gedroogde abrikozen, vijgen en amandelen toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht 1 uur zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de tajine warm met de couscous.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 35g
Variatietips
- Voor een extra smaakdimensie, voeg wat saffraan of gember toe aan de tajine.
- Je kunt ook zelf een kruidenmix maken door komijn, koriander, kaneel en paprikapoeder te mengen.
- Voor variatie kun je andere gedroogde vruchten gebruiken zoals dadels of rozijnen.