Menu MaestroMenu Maestro

Vegetarische Groenteschotel met Linzen

4.0
Klik om te beoordelen

Vegetarische Groenteschotel met Linzen

Omschrijving

Deze kleurrijke groenteschotel met linzen is een voedzame en smakelijke keuze. Gebruik seizoensgroenten zoals courgette, paprika en wortels, gekruid met komijn en paprikapoeder. Linzen zorgen voor een goede bron van eiwitten, ideaal voor een vegetarisch diner. Met een snufje currypasta of pesto geef je deze schotel extra diepgang en smaak. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g linzen (bijvoorbeeld groene of zwarte linzen)
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 300 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen af onder koud water en kook ze in een pan met gezouten water volgens de verpakking (meestal 15-20 minuten) tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de courgette, paprika en wortels toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
  4. Roer de currypasta, paprikapoeder en komijnpoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de groentebouillon en gekookte linzen toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vezels: 15 g

Variatietips

  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals spinazie, broccoli of aubergine.
  • Voor extra smaak kun je ook een eetlepel pesto toevoegen aan de groenten.
  • Maak je eigen currypasta door gemalen specerijen en olijfolie te mengen, of gebruik andere kruiden naar smaak zoals Italiaanse kruiden.
  • Serveer met rijst of quinoa voor een complete maaltijd.