Menu MaestroMenu Maestro

Marokkaanse Tajine met Aubergine en Kruiden

4.2
Klik om te beoordelen

Marokkaanse Tajine met Aubergine en Kruiden

Omschrijving

Deze Marokkaanse tajine met aubergine is een vegetarische traktatie vol smaak. De romige aubergine wordt heerlijk gecombineerd met sappige tomaten, zoete uien en een mix van specerijen die je smaakpapillen zullen verwennen. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het met couscous of een frisse salade voor een complete maaltijd die zowel voedzaam als vullend is.

Bereidingstijd

Totale tijd: 40 minuten
Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Tajine of grote pan met deksel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 middelgrote aubergines
  • 2 grote tomaten
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld kerrie of harissa)
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout. Laat ze 10 minuten staan om het vocht eruit te trekken. Spoel ze daarna af en dep droog.
  2. Verhit de olijfolie in de tajine of pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten tot ze begint te kleuren.
  4. Voeg de tomaten, currypasta en kikkererwten toe. Roer goed door en giet de groentebouillon erbij.
  5. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  6. Proef en breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie of koriander voor het serveren.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwit: 10 g
  • Vet: 15 g
  • Koolhydraten: 40 g
  • Vezels: 12 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
  • Maak je eigen kruidenmix met komijn, paprika en kurkuma voor een authentieker gevoel.
  • Serveer met couscous of quinoa voor een andere textuur.

Gerelateerde recepten