Marokkaanse Tajine met Lamsvlees en Groenten

Omschrijving
Deze authentieke Marokkaanse tajine met lamsvlees en groenten is een echte smaakmaker. Het vlees wordt langzaam gegaard met een assortiment van seizoensgebonden groenten en kruiden, wat zorgt voor een rijke en hartige maaltijd. De combinatie van lamsvlees met de heerlijke smaken van de tajine maakt dit gerecht perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer het gerecht met luchtige couscous voor de perfecte balans en een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 90 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 70 minuten
Benodigdheden
- Tajine of een grote braadpan
- Snijplank
- Kookmes
- Houten lepel
- Maatbeker
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g lamsvlees (schouder of nek), in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in plakjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels Harissa (of andere currypasta)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 500 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- 250 g couscous
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de lamsvleesblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels, courgette, en paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
- Roer de tomatenblokjes, Harissa, komijnpoeder, kaneel en groentebouillon erdoor. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht 60 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de tajine warm met de couscous.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 600
- Eiwitten: 45 g
- Vetten: 30 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg andere seizoensgebonden groenten toe, zoals aubergine of spinazie.
- Maak je eigen kruidenmix door komijn, koriander, en gemberpoeder te mengen.
- Serveer met een frisse salade voor extra crunch.
- Vervang de lamsvlees door kip of vegetarische opties zoals kikkererwten voor een andere twist.